Kommende events i Ballerup Jazzklub

I Ballerup Jazzklub afholder vi omkring 10 koncerter om året med både danske og udenlandske navne.
Herunder præsenteres de events, der foreløbig er planlagt.

COOL SWEETNESS SEXTET

Cool Sweetness Sextet spiller cool jazz, som den lød på den amerikanske vestkyst i 1950’erne med en særlig dansk tone og med særligt dansk lune.

Den amerikanske westcoaststil er en frisk, swingende genre, som barytonsaxofonisten Gerry Mulligan, altsaxofonisten Art Pepper og trompetisten Chet Baker spillede den i sin tid i Californien. Nu bliver den spillet i en raffineret og teknisk opdateret form af Cool Sweetness Sextet.

Sextetten er ledet af trombonisten Anders Jacobsen, som spiller i mange orkestre bl.a. i ”Univers på Vers”, hvor han spiller egne kompositioner rettet mod børn og unge sammen med Sextettens øvrige rytmefolk.

På trompet spiller Mårten Lundgren, der har spillet i DR Bigband, på guitar Pelle von Bülow, som i 2020 fik Tivolis jazzpris. Desuden spiller veteranen, saxofonisten Jens Søndergaard, som har spillet i mange orkestre lige fra Leonardo Pedersens Jazzkapel over Ib Glindemann til aktuelle grupper, og bassisten Ole Skipper, der er kendt fra gruppen ”Skipper Just Frost” og fra flere Tivoli-ensembler. Ved trommerne sidder Rasmus Lund, som bl.a. spiller i ”Esben Just Trio”.

Sextetten udgav i 2022 cd’en ”Shoehorn Shuffle”.

Så kig ind i Baghuset og oplev en koncert med cool jazz spillet af nogle meget inspirerende musikere.

Line up:
Anders Jacobsen: trombone, orkesterleder /
Mårten Lundgren: trompet /
Jens Søndergaard: alt- og tenorsaxofon /
Pelle von Bülow: guitar /
Ole Skipper: bas /
Rasmus Lund: trommer

Six Foot Stompers plakat

SIX FOOT STOMPERS

Six Foot Stompers repræsenterer en musikstil, som har rødder i den traditionelle New Orleans- og Dixielandjazz – iblandet de krydderier, som et levende og nutidigt orkester bibringer uden at gå på kompromis. Repertoiret er bredt og indeholder kendte jazz- og swingnumre og evergreens.

Selvom SIX FOOT STOMPERS set i jazzhistoriens skær er et ” ungt ” orkester, har alle seks musikere en lang musikalsk fortid, ikke blot inden for traditionel jazz, men også inden for swing- og bigbandmusik, skiffle, rockmusik samt dansk, irsk og skotsk folkemusik.

Bandet har deltaget i Copenhagen Jazzfestival, Swingin’ Copenhagen, Dresden Dixieland Festival, Snake City Jazzfestival, Hällevik Trad Jazzfestival, Allinge Jazzfestival, og medvirket i store som små internationale jazzevents i Grønland, Sverige, Tyskland, Polen, Italien og i jazzens fødeby New Orleans. Og selvfølgelig spillet på de mange danske musiksteder rundt om i landet.

Six Foot Stompers leverer festlig og swingende kvalitetsjazz, så kom og hør dem i Baghuset.

Line up:
Mogens Eghjort: trompet /
Jens Brandt: clarinet og vokal /
Gunnar Bay: basun og vokal /
Torben Junker: banjo /
Nils W. Christensen: trommer /
Lars M. Nielsen: kontrabas

VANISHA GOULD
& Chris Andersens European Quartet

Chris Andersen European Quartet med den amerikanske sangerinde Vanisha Gould er helt nye og spændende navne i Ballerup Jazzklub. Deres musik er fra den amerikanske sangskat inspireret af Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Nina Simone.

Vanisha Gould har optrådt på forskellige scener i New York og San Fransisco. Hendes sangstil er inspireret af de store amerikanske jazzdivaer, hvilket kan høres både i hendes stemme og i hendes kompositioner. Uden for USA har hun blandt andet optrådt i Danmark, Norge og Letland.

Den dansk-amerikanske trommeslager og orkesterleder Christopher Andersen har i Danmark spillet med blandt andre saxofonisten Jacob Dinesen, trompetisten Bjørn Ingelstam og sangeren Bobo Moreno. I 2019 spillede han en række koncerter med Vanisha under Copenhagen Jazzfestival. Saxofonisten og klarinettisten Andreas Toftemarks lyd er intens og rund, og den afspejler tydeligt de mange år, han har brugt på at lytte til jazzens saxofonmestre Charlie Parker, John Coltrane og Lester Young. I 2023 modtog Andreas Bent Jædig prisen. Pianisten og komponisten Rasmus Sørensen har turneret i bl. a. Canada, Frankrig, Holland, Italien, England og Litauen. Hans trio spillede på Copenhagen jazzfestival 2023. Bassisten Mathias Højgaard Jensen har spillet både i New York, Sverige og Tyskland.

Så kom og hør et nyt, spændende og ”ungt” orkester.

Line Up:
Chris Andersen (DK/US): trommer /
Vanisha Gould (US): vocal /
Andreas Toftemark (DK): saxofon /
Rasmus Sørensen (DK): piano /
Mathias Højgaard Jensen (DK) bas

JON BJARNASON FIVE

Jon Bjarnason Five fortolker numre fra swingmusikkens storhedstid fx a la Nat King Cole og Billie Holiday. Men også fyrig guitarmusik a la Django Reinhardt og saxofon a la Sidney Bechet står deres hjerter nær.

Guitarist og sanger Jon Bjarnason har siden 1995 turneret i ind og udland, hvor han bl.a. har spillet med Mad Dog Baba & The Tonebones og Summertime Jazzband.

Saxofonisten Erik Sørensen er også orkesterleder i ”Fionia Jazzband”, hvor han blandt andet har spillet med den engelske trompetist Pete Allen. Erik Sørensen, Jens Holgersen og Ulrik Brohuus har i øvrigt tidligere spillet her i Ballerup Jazzklub sammen med sangerinden Miriam Mandipira.

Guitaristen Morten Nordal har blandt mange andre spillet med den amerikanske sangerinde Stacy Kent, pianisterne Lars Jansson og Nikolaj Bentzon, trompetisten Palle Mikkelborg og sangerinderne svenske Viktoria Tolstoy og Cæcilie Nordby.

Bassisten Jens Holgersen har spillet og indspillet med et hav af musikere og orkestre bl.a. Christian Søgaards Trio og violinisten Kristian Jørgensen.

Trommeslageren Ulrik Brohuus har blandt mange andre spillet på Copenhagen Jazzfestival sammen med saxofonisten Hans Ulrik og på Ribe Jazzfestival i Trio Baun on Beatles

Så der er lagt op til en spændende koncert i Baghuset med swingmusik.

Line up:
Jon Bjarnason: guitar, vokal og orkesterleder /
Erik Sørensen: saxofon og klarinet /
Morten Nordal: guitar /
Jens Holgersen: kontrabas /
Ulrik Brohuus: trommer /

Ret til ændringer forbeholdes