Kommende events i Ballerup Jazzklub

I Ballerup Jazzklub afholder vi omkring 10 koncerter om året med både danske og udenlandske navne.
Herunder præsenteres de events, der foreløbig er planlagt.

THE AMBASSADORS (SE) –
et nyt og spændende orkester i “Baghuset”

Den svenske gruppe ”The Ambassadors” spiller musik som bedst kan beskrives som blød Bop og numre fra Den amerikanske Songbook med vokale indslag og en del originalmusik komponeret af bandets forskellige medlemmer.

Blød bop – genren er en forlængelse af bebop. En betegnelse, der blev taget i brug i midten af 1950’erne til at beskrive en ny strømning inden for jazz, der inkorporerede påvirkninger fra Rhythm and blues, gospel og blues.

Gruppen har to blæsere, den karismatiske og stilrene tenorsaxofonist Fredrik Lindborg, der er en meget erfaren jazzmusiker og bandleder blandt andet af Stockholm Swing All Stars, mens den anden blæser er den internationalt kendte trompetist Björn Ingelstam – en hyppig gæst i Ballerup Jazzklub.

I rytmegruppen sidder den alsidige pianist Sven Erik Lundeqvist, der også har spillet flere gange i Ballerup, bassisten Simon Petersson og trommeslageren Olle Dernevik. De tre kender hinanden rigtig godt, idet de alle spiller i Lundeqvist trio.

I 2022 udgav bandet sit første album ”Volume One”.

Så kom og få en jazzoplevelse ud over det sædvanlige i Baghuset

Line Up
:
Fredrik Lindborg: tenorsaxofon /
Björn Ingelstam: trompet /
Sven Erik Lundeqvist: piano /
Simon Petersson: kontrabas /
Olle Dernevik: trommer /

Søndag den 27. oktober 2024
45-års jubilæum i Ballerup Jazzklub

RED HOT FOUR + 2

Red Hot Four + 2 er et orkester, som appellerer til et bredt publikum med deres swingende New Orleans revival jazz.

Red Hot Four, som blev oprettet i 1999, er de senere år ofte blevet udvidet med to mand, så Red Hot Four+2 fremstår mere som et ’rigtigt’ New Orleans jazzorkester med to blæsere. Når kvartetten udvider med pianist og trombone kommer musikken til at fylde mere, og det giver yderligere en flot klang.

+2 er ikke “hr” hvem som helst
Det er nemlig Jan Nielsen fra Flying Jazzman og Finn Burich fra flere forskellige orkestre – altså kendte ansigter i Ballerup Jazzklub.

For selvom Red Hot Four+2 ikke spiller voldsomt og højt, så fylder musikken og swinger på grund af intensitet, engagement og godt sammenspil af de seks musikere.

Line Up

Steffen Juul Hansen: klarinet og altsaxofon /
Ib Haagen: banjo og vokal /
Torben Nickelsen: kontrabas /
Lars Meidal: trommer /
Jan Nielsen: piano /
Finn Burich: trombone /

Ballerup Jazzklub, We do Music & Skovvejskirken i Ballerup præsenterer:

MIRIAM MANDIPIRA & The Soul Family

Danmarks største stemme!
Du har aldrig hørt en stemme som Miriam Mandipiras. Helt ufortjent tager hun ikke selv æren for hverken den power eller det nærvær, hun leverer.

For Miriam og hendes Soul Family er musikken langt mere end toner og ord. Den er magi. Og tro. Det hele kan opleves LIVE og på det nye album NDIWE. Hun har sunget, så længe hun kan huske. Er vokset op med ørerne klistret til radioen. Og fra da skolelæreren bad hende synge til en fællessang, har resten givet sig selv. Fra Afrika til Danmark, fra Book Café, Harare, til Mojo Blues Bar og til de store koncertsale. Fra DR’s Big Band til Det Kongelige Teater.

Musik er musik, og Miriam er musikken. ”Men det er ikke mig, det handler om, når jeg synger. Jeg er bare instrumentet, og når jeg står på scenen med mit band, synger jeg fra et sted, der ikke handler om regler og teknik, men om følelser”, fortæller sangerinden, der for alvor prøver kræfter som sangskriver sammen med sin Soul Family på albummet NDIWE, der betyder ’du er mit hjertes udkårne’. Budskabet og overskriften er til at mærke.

Kærlighed. Selvfølgelig. Fremfor alt. Dét oplever man tæt på, når Miriam & The Soul Family går på scenen. Nærvær, vellyd, varme og  begejstringen for musikken er umulig at overse og -høre.

Miriam Mandipira & The Soul Family er:
Miriam Mandipira:  vokal /
Søren Skov: keyboards /
Martin Stender: guitar /
Thomas Fog: bas /
Sten Rasmussen: trommer

Mårten Lundgren Quartet (SE/DK)

Vi byder julen velkommen med en julekoncert, hvor den svenske jazzsangerinde Mimi Terris sammen med trompetisten og sangeren Mårten Lundgrens Quartet synger numre fra The American Songbook.

Vi hører de kendte amerikanske julesange som ”I’m Dreaming of a White Christmas” og ”Let it Snow”, men også mindre kendte sange som ”The Christmas Waltz” og selvfølgelig er også en række svenske og danske julesange på programmet.

Mimi Terris gik – efter at have studeret klassisk sang og opera- over til jazzen, og i 2012 indspillede hun sit debutalbum ”They Say It’s Spring” med hovedsageligt ældre amerikansk jazzmusik. Hun skriver egne sange og udgav i 2015 den meget personlige CD ”Flytta hemfrån”, som fik gode anmeldelser med bl.a. associationer til Alice Babs og Monica Zetterlund. I 2016 var hun solist ved Danmarks Radios store tv-julekoncert, og hun medvirkede i indspilningen ”Jazzin’ Around Christmas” med DR Big Band.

I 2017 udkom hendes andet album med egne sange.

Mårten Lundgren og Ida Hvid er kendte ansigter i Ballerup Jazzklub. Mårten Lundgren har senest spillet her i Cool Sweetness Sextet, mens Ida Hvid var ”vikar” i Flying Jazzman Quintet. Trommeslageren Cornelia Nilsson fik Tivolis Jazzpris i 2023 og har netop udgivet CD-en ” Where Do You Go?”, mens Zier Romme med sit Oscar Petersons inspirerede pianospil fik Ben Webster Prisen i 2023. Altså en meget spændende dansk, svensk kvartet.

Så velkommen til en spændende jazzeftermiddag i Baghuset med julehygge.

Line Up:
Mimi Terris (SE): sang /
Mårten Lundgren (SE): trompet & sang /
Zier Romme Larsen (DK): klaver /
Ida Hvid (DK): bas /
Cornelia Nilsson (SE): trommer

Ret til ændringer forbeholdes