Max Lager
New Orleans Stompers


var i jazzklubben
Fredag
den 17 februar 2012

 

 

 

 

Når man er musiker,skal man huske mange numre og sangtekster,men af og til kan det være svært at huske, hvad det er, man kan huske.
Således også hos Max Lagers New Orleans Stompers, hvor Anders Ekström (klarinet) konsekvent måtte ty til den håndskrevne repertoireliste, hvergang et nyt nummer skulle annonceres.
De kom fra start,- skal vi nu sige det diplo-matisk,- lidt tungt. Det er ikke usædvaneligt,- det ses hos mange jazzbands: "de skal lige igang".
Det tredie nummer fra listen, var en ølpolka, på dansk: "Hvor er min kone". Det satte dog lidt liv i kludene. Det var som sagt Anders Ekström der småpludrede mellem numrene og det har sikkert været både morsomt og interessant, men med det medbragte lydanlæg og dets mikroskopiske højttalere havde vi ikke en chance for at høre, hvad han sagde. Det gjaldt i hvert fald for de bageste pladser i det forholdsvis lange og noget lyddøde rum. Rytmegruppen, bestående af bassisten Ored Borgsund, trommeslageren Lennart Carlsson og Anders Rylander på Banjo udgjore en ret så anonym baggrund for orkesteret. Dels kunne man knap nok se dem, og nogle livlige springfyre,- det var de ikke. Hvis bassen havde været en sousafon,ville det have været det perfekte "tyver band" fra New Orleans.
Det fjerde nummer, (efter øllet) var: "Every where you go, sunshine follow you".Det blev flot sunget af Ulf Abrektsson (piano) og banjonisten Anders Rylander. Bo Ericsson ledsagede nummeret på tompet med dæmper, hvilket giver den fine sprøde lyd  som står smukt til sangen.
En ikke swingende udgave af Papa Bues "Schlafe mein Prinzen" lokkede tre par på dansegulvet. Nu var vi igang og "Pearl street blues" hvor Anders Ekström (klarinet) assisterede rytmegruppen ved at slå på en pind, - sluttede første sæt.
I andet sæt fik vi "Ela ba",- en sikker vinder, navnlig når fire mand synger på een gang. Det gav 8 par på danse gulvet. Anders Ekström demonstrerede at han også spiller fremra-gende på saxofon og for at det ikke skulle være løgn, så fik vi "Nyboders pris" sunger på dansk af Peter Trägårdh (Trombone). I tredie sæt blev der talt 12 par på dansegulvet, men der fik vi også "Perleporten". En solid aften i Ballerup Jazzklub.

Kurt

Besætning
Ulf Albrektsson piano og voka
Bo Ericsson trompet og kornet -
Anders "Rulle" Rylander banjo og vokal

Lennart Carlsson
trommer

Ored Borgsund
bas
Peter trägårdh trombone og vokal
Anders Anton Ekström klarinet og sax

 

 

Ulf Albrektsson piano og vokal - Bo Ericsson trompet og kornet -
Anders "Rulle" Rylander banjo og vokal - Lennart Carlsson trommer -
Ored Borgsund bas - Peter trägårdh trombone og vokal -
Anders Anton Ekström klarinet og sax

 
Bo Ericsson trompet
Anders Anton Ekström
Peter trägårdh Peter trägårdh
  Ored Borgsund
Bo Ericsson Bo Ericsson, Anders Anton Ekström