Henrik Hartmann trio
var i jazzklubben fredag den 25. april 2008


Annelise byder Henrik Hartmann,
Søren Kristiansen og
Jacob Fischer velkommen
Søren Kristiansen - Henrik Hartmann - Jacob Fischer
Du kan se vores diasshow fra aftenen med Henrik Hartmanns trio på det her link.

Besætningen :

Trioens medlemmer er alle velkendte navne på den danske jazz-scene:

Søren Kristiansen, piano,
(Jesper Thilo´s Kvartet)

Jacob Fischer, guitar,
(Svend Asmussen´s Kvartet)

Henrik Hartmann, bas, (Theis/Nyegaard Jazzband)

EVALUERING: Jazzaften 25. april 2008 i Baghuset

Feel good musik var kodeordet denne aften og trioen dryssede sweet & lovely toner ud over os der var tilstede i lokalet.

De lagde ud med melodier af Louis Armstrong, videre til Fats Waller og senere bød de os på Gershwin, alle gode kendte evergreens, men serveret på en særdeles smagfuld måde som gjorde det til saftigt swingende jazzmusik.

Det swingede fra første nummer Pennies from Heaven og man følte sig indrammet i en behagelig atmosfære. Vi sad faktisk ned ret længe og bare nød disse tre virtuoser.

Tænk at kunne lege på tangenterne så selvfølgeligt og ubesværet som Søren. Et godt bevis fik vi da han præsenterede Hymn to freedom , hvor var det flot.

Henrik på bassen, med let og elegant fingertouch, fastholdt han rytmen og udstrålede den sikre ankermand for drengene, som han kærligt omtalte dem.

Hans små indslag med præsentationer og forklaringer imellem de enkelte numre var ganske interessante og ret så hyggelige.

Jacob og en guitar, jamen han er bare fantastisk, han kan altså virkeligt noget med det instrument. Sikke lyde han kunne frembringe, for pokker hvor er han dog dygtig.

En lidt anderledes jazzaften, hvor vi for det meste var lyttende, men vi så dog "par nr. 7" og et par
Andre få sig en svingom.

En dejlig aften der fik os til at "Feel good" også hele vejen hjem.


Annelise

 


HENRIK HARTMANN TRIO

Trioen har stilistisk sine rødder i Nat King Cole´s og Oscar Petersons legendariske trioer og repertoiret består hovedsageligt af amerikanske jazz-standards fra 30´erne og 40´erne.

Søren Kristiansens og Jacob Fischers på en gang smagfulde og virtuose spil i samklang med Henrik Hartmanns solide basspil frembringer saftigt swingende jazzmusik, der leder tanken hen på ovennævnte forbilleder.

Trioen har for nyligt udsendt sin første CD, "Sweet and Lovely", som har fået meget fine anmeldelser ("Verdensklasse, overordentlig vellykket udgivelse", Boris Rabinowitsch, Politiken, "Et skoleeksempel på "feel-good" musik, når den er allerbedst", Thorbjørn Sjøgren, Jazz Special)

 

 

Der blev ikke danset meget denne aften, men vores faste dansere var på gulvet og fik en swing-om
Søren Kristiansen
Jacob Fischer
Henrik Hartmann