Koncert med Adrian Cox &
Björn Ingelstam Quartet

På trods af at den annoncerede rytmegruppe blev erstattet af tre andre rytmefolk, fik vi tilhørere en meget spændende jazzkoncert, hvor de to solister den svenske trompetist Bjørn Ingelstam og den engelske gæsteklarinettist Adrian Cox dels ”udfordrede” hinanden musikalsk på allerbedste vis og gav adskillige numre deres særlige fortolkning.
Samtidig var de i stand til at gennemføre sammenspil af højeste kvalitet. Netop det at jazzen er levende og spontan gør det altid spændende at gå til jazzkoncert. Sådan var det også ved denne koncert i Baghuset.
Bjørn Ingelstam spillede på en meget udtryksfuld eller ekspressiv måde, som viste hans overvældende beherskelse af trompeten i alle tonelejer. Jeg vil sammenligne ham med de kendte amerikanske trompetister Bill Coleman og Buck Clayton, som blandt andet kan høres på optagelser med den legendariske Lester Young gruppe Kansas City Six fra 1940-erne.
Dette levede Adrian Cox i allerhøjeste grad op til gennem sit energiske, kraftfulde og virtuose spil, der nåede helt ud i de fjerneste hjørner af salen.
Begge solister sang i flere numre, og det gjorde de også på hver på deres måde. Adrian ekspressivt og udadvendt, hvilket gik lige ind hos publikum, mens Bjørns mere lyriske vokal gjorde sig rigtig godt især i langsomme numre. Resultatet af begges vokaler var jazz af højeste kvalitet.
Rytmegruppen, som bestod af de garvede jazzmusikere Sven-Erik Lundeqvist på piano, Simon Petersson på bas og Henrik Holst Hansen på trommer gav en solid, svingende baggrund for de to solisters præstationer, samtidig med at de alle tre gennemførte adskillige solopassager, som resulterede i umiddelbar applaus fra salen.
Mens Bjørns far, den garvede trombonist Hans Ingelstam, sad nede i salen under første sæt og tydeligvis nød koncerten, lavede Bjørn en meget elegant introduktion til andet sæt ved selv at spille et par numre på trombone, hvilket instrument han også behersker flot.
Herefter blev Hans Ingelstam inviteret til at spille med i andet sæt. Det gjorde han på sin sædvan-lige erfarne og overbevisende måde, hvor hans spil bidrog til at gøre koncerten endnu mere spændende
Eftersom numrene i andet sæt var mere traditionelle, kan man sige, at koncerten bevægede sig fra det moderne til det mere traditionelle. Altså fra en swingpræget til en mere traditionel spillestil og udtryksform, hvilket ikke gjorde koncerten mindre interessant.
Så alt i alt en meget spændende aften med et orkester og en gæstesolist, der sørgede for at publikum blev underholdt med jazzmusik fra allerøverste hylde, hvilket vi siger tak for.
Mogens Lerbech

Besætning


b
Hans Ingelstam (gæst) - Bjørn Ingelstam - Svend Erik Lundequist -
Simon Petersson Henrik Holst Hansen - Adrian Cox
b f
Birgitte trækker Bjørn og orkesteret
op på scenen
Henrik Holst Hansen og Adrian cox
b a
Simon Petersson, Adrian Cox
Adrian Cox,
klarinet, vokal,
a s h
Bjørn Ingelstam,
trompet og vokal,
b
    Sv. Erik Lundequist Henrik Holst Hansen
Henrik Holst Hansen
trommer
h b
Simon Petersson,
bas,
s
Svend Erik Lundequist
piano.
s Sv. Erik Lundequist - Simon Petersson - Bjørn Ingelstam -
Henrik H. Hansen - Adrian Cox
  b

h

b
Gæst Hans Ingelstam og dagens orkester Bjørn Ingelstam og Adrian Cox
logo

Adrian Cox med Bjørn Ingelstam`s quartet 
var i jazzklubben
fredag den 17. september 2021

Du kan se flere billeder på det her link

logo