Kapelmesteren, musikeren og den nu afgåede koordinator for Riverboat Jazzfestival, Steffen
Juul Hansen, indledte med at konstatere, at afstanden fra Jylland til København er møj længere, end fra hovedstaden til Jylland. Han mente hermed, at det var sjældent, at musikere fra Jylland kom til København, mens at vi, i Jylland nærmest er over-ersvømmet af Københavnske jazzmusikere. Det er løwn i din hals Steffen, - vi elsker jer allesammen: Bourbon Street, Vestre Jazzværk, Neander, PS Swing-band, Finn Buric, River Band, og, - ja: Red Hot Four. Og så gik de ellers igang, med Sister
Rosetta Thorpes glansnummer: ” Four Or Five Times” i nedsat tempo. Steffen greb Altsaxen og banjo-playeren Ib Haagen sang den følsomt. ”Jeg kan det bedst med ballader” sagde Steffen,”Det passer bedre til vores alder”, mens han fastholdt sit blik, på os allesammen.
Og så skete miraklet: Ballerup Jazzklub er ikke ligefrem kendt for at være en danseklub, men
i aftes, hvor vi var rigtig mange, var dansegulvet, på det nærmeste, konstant udsolgt. Det er sjældent
set i vores jazzklub, - og det inspirerede tydeligvis vores formand (og fremtidige booker). Hvad var
årsagen? Det var selvfølgelig den super dansevenlige musik. Trommeslageren Lars Meidal sang det ret langsomme nummer ”It’s A Sin To Tell A Lie” og Ib Haagen satte banjoen på stand by, strammede embouchuren, og mundblæste en trombonesolo i bedste Mills Brothers stil. Kæmpe bifald.
Steffen Juul mente, i 2’ set, - at vores hyggelige baghuslokale, passede fint til Armstrongs ”Down In
Honky Tonk Town” hvor +1 pianisten Jan Nielsen gav en fin fin pianosolo sekunderet af en sær-
deles heftig kontrabas fra PS-bassisten Torben Nickelsen. Stort bifald fra det tætpakkede dansegulv. Så var det Sydney Bechet time: Først ”Down In Honky Tonk Town” med Steffen på Altsax og sidst på klarinet:  ”Petite Fleur” og vi dansede og dansede, - og vi nød det - -. Og sør’me om ikke Jan Nielsen, udover piano, også kunne spille på harmonika i ”Larkin Samba” med Steffen på klarinet.
Flerstemmig sang blev det osse til. Ib Haagen og Lars Meidal sang tilsammen Hammerstein II’s ”When I Grow Too Old To Dream” og så var det så småt ved at være slut. Man hørte, blandt det hjemadgående publikum: ”Det er den bedste aften jeg har haft længe, - Nøøj, hvor var det en dejlig aften o.s.v.  Godt valgt, Erik Smidt. Sikke en aften.
KS

r
Red Hot Four + 1

h

s

 

Formanden i snak med kapelmesteren

Steffen Juul Hansen

Besætning ib b

Ib Haagen
banjo/vokal

ib

Lars Meidal,
trommer/vokal

tr
+1 Jan Nielsen
klaver /Harmonika
j

Steffen Juul Hansen, klarinet og sax,

st

Ib Haagen

Torben Nickelsen

j

t

Torben Nickelsen
bas

b

h

Jan Nielsen

Lars Meidal,

f
Harmonika bas og altsax God stemning og fuldt Baghus

 

y

Red Hot Four + 1.
var i Ballerup jazzklub
fredag den 10. maj 2019
Du kan se flere billeder på det her link

logo