JAZZ er altså også kultur…..

Så - kulturnatten fredag 15. oktober blev fejret lokalt i Ballerup Jazzklub i Baghuset.

Vi havde besøg af et dejligt jordnært jazzband nemlig Six Foot Stompers og de var straks med på at fejre kulturen i jazzens tegn.

Et stopfyldt lokale med en masse glade og forventningsfulde jazzere sad klar til at nyde disse glade spillemænd som igen besøgte vores klub. Mange kunne huske deres tidligere besøg, især det i 1999 ,hvor det var et skrækkeligt vejr den december aften og mange nåede aldrig frem. Bedre gik det i marts 2001, som særlig vores mebmaster husker, for han havde rund fødselsdag på dagen.

E t veloplagt band gik på scenen og med charme og humor diskede de op med den ene dejlige melodi efter den anden. Mine ører kunne særdeles godt lide det repertoire de bød på, nemlig en lang række af jazznumre som vi ikke hører så tit. Ja, jeg kendte da rigtig mange af dem f.eks., Tingeling, Ain´t Miss Behaven, Have you ever been, Make me a pallet on the floor . Dejligt genhør med dejligt anderledes melodier.

Aftenens gæstesolist Niels Andersson på piano og som han fortalte, det piano som han havde spillet på første gang for 24 år siden, var ikke sen til at servere sin berømte Hym´n to Freedom . Altid en stor nydelse at høre denne flotte hymne.

Den må vi gemme i vores” indre arkiv”, for Niels siger tak til jazzen og vil fremover hellige sig et nyt projekt som organist. Tak Niels, for de mange skønne oplevelser du har givet os gennem årene. Må lykke og held følge dig.

Det blev således en skøn kulturnat-jazzaften - tak til Six Foot Stompers - I gjorde det rigtig flot, og kom gerne igen en anden gang og så vil jeg ønske også at høre Wild Cat Blues.

Annelise

Bandets medlemmer:
Mogens Eghjort, trompet-
Jens Brandt, klarinet-
Søren Munk, trombone og vokal.
Søren Petersen, banjo –
Keld Reenberg, bas –
Jørgen Kureer, trommer.

Gæstesolist
Niels Andersson, piano.


Niels Andersson og six foot stompers i Baghuset


Annelise byder Six foot stompers
velkommen i Baghuset
Baghuset var stopfyldt på kulturnatten
Niels Andersson
Mogens Eghjort
Torben Junker banjo
Jørgen Kureer trommer
 
 
Jens Brandt klarinet
Søren Munk trombone
SIX FOOT STOMPERS
er et Dansk jazz-orkester, hvis historie går tilbage til 1991, hvor 6 musikere med samme interesse for jazzmusik blev enige om at ”stampe” et traditionelt jazz-band i gang.
I løbet af de år, der er gået siden starten, er det lykkedes med swingende publikums venlig jazz-musik at gøre orkestret kendt både i og uden for Danmark.
 
Keld Reenberg bas
Niels Anderssons pianofingre
 
Kjeld Reenbers basfingre
Søren Munk, Mogens Eghjort og Jens Brandt

Six foot stompers
var i jazzklubben
fredag den 15. oktober 2010

Her kan du se vores
billedserie fra kulturnatten i jazzklubben