Niklas Carlsson

Second Line Jazzband
med Miriam Mandipira
var i Ballerup jazzklub
fredag den 6 maj 2016

Du kan se vores billeder fra aftenen på det her link


Vi begyndte med en 1934er ”When I Grow Too Old To Dream” sunget møjcharmerende af bandlederen og trombonisten Niklas Carlsson. Vi har hørt ham synge den så mange gange, at den næsten står som en slags kendingsmelodi for ham. ”Jeg har nok været her i Ballerup Jazzklub, mere end 25 gange”, hørte man ham småmumle. Så fik vi en trom-bonesolo, hårfint sekunderet af Olof Skoog på altsaxen, hvor det hele mundede ud i Louis Prima nummeret ”Oh Marie”, sunget af trompetisten Jesper Albrektsson og de to andre, vokaler, i flerstemmigt kor.

”Heja allasammen. Har I det godt. Elsker I Sverige” lød det fra Niklas, hvorefter han i helt overdådige og internationale vendinger ”The one and only” o.s.v – o.s.v. præsenterede aftenens solist:  Miriam Mandipira, - der, flot i sort buksedragt med guldbælte, som første nummer sang ”Basin Street Blues” så smukt og intenst, som kun hun, kan fortolke den.
Miriam præsenterede selv den næste sang på dansk (hun har boet i Danmark i rigtig mange år). Det blev en gospel ”Lead Me, Lead Me”, ligeledes meget smukt fremført.

I andet sæt sang Miriam ”Summertime” ledsaget af Niklas på dæmpet trombone og Miriam i en overstemme. Sikke en stemme, - kæmpe bifald. Vi fik også ”Tiger Rag” for fulde gardiner, med Johan Horner i en lang fuldfed trommesolo. Han danner med bassisten Per Bach og banjonisten (hedder det, det?) Anders Wasén en enorm stærk, og intens rytmegruppe, for bandet. Hvis man på internettet skriver ”Just A Closer Walk” så får man næsten 2 millioner hits. Den er udgivet i talløse versioner, og nu fik vi så Miriams helt personlige udgave. Klarinet, trompet og trombone bidrog med de smukkeste soloer og nummeret høstede nok aftenens største bifald.

Jesper Albrektsson sang med sin let hæse stemme Bertolt Brecht / Kurt Weill sangen ”Alabama Song” og Oluf sang det lynhurtige nummer ”St Phillips Street Breakdown ” ledsaget af en fremragende bassolo med smæld i, og en trommesolo, der bare sagde spar to. Det udløste et taktfast, stående bifald. Miriam afsluttede aftenen med Bessie Smith nummeret ”Black Water Blues” med fælles klap i takten.
Og så fik Miriam blomster af vor kære leder og hun kvitterede med et knus til formanden og et ekstranummer. Det var en fin aften og alle var glade og veltilfredse, men der var ingen der dansede!
KS

slj
Second Line Jazband med Miriam Mandipira
Niklas Carlsson-Olof Skoog-Miriam Mandipira-Anders Wasén-
Jesper Albrektsson-Per Bach-Johan Horner
olof per
Second Line Jazzband Besætning: Olof Skoog Per Bach
Niklas Carlsson,
trombone.
Niklas Carlsson
miriam

bas

Jesper Albrektsson,
trompet.
JePer Albrektsson
Olof Skoog,
klarinet og saxofon.
sax
 
Miriam Mandipira Per Bach og Johan Horner
Johan Horner
trommer.

trommer
jesper

johan
Anders Wasén,
banjo
Anders Wasén
    Jesper Albrektsson Johan Horner
niklas second
Per Bach,
bas
Per Bach
Miriam Mandipira
vokal
miriam
pigerne Niklas Carlsson Second Line Jazzband og Miriam Mandipira
second
Skønne kvinder
Kirsten-Grethe-Kirsten-Birgitte-Anni-Edda
Second Line Jazzband