Fine Young Traditionals


Fine Young Traditionals er en fremadstormende sextet bestående af seks unge kompetente musikere med en stor forkærlighed til den traditionelle jazz.
Fine Young Traditionals giver den traditionelle jazz en ung profil og således ændres den typiske opfattelse af den traditionelle Jazz; den er ikke en uddøende musikstil holdt i hævd "kun" af ældre musikere, den er tværtimod levende og dynamisk og opelskes også af de unge jazzmusikere.
Traditionel jazz rummer mange flere aspekter af følelsespaletten end man typisk tror, det kan være happy-jazz men også melankolsk, sentimental og sørgmodig.
Fine Young Traditionals tager den traditionelle jazz alvorlig og spiller den med musikalsk kompetence og respekt for traditionen. Repertoiret består af numre som b.la. Armstrong, Bichet og Beiderbecke har udødeliggjort, og af forskellige sange fra den danske trad. skat.
Nøgleordene er kærlighed til musikken og musikalsk kvalitet, således at Fine Young Traditionals som trad. jazzens unge flagskib giver fordommene om trad. Jazz, som statisk og uddøende, et skud for boven.

Fine Young Traditionals har bla. Spillet:
Riverboat jazzfestival. 2004/2005, Femø jazzfestival 2004/2005, Long John, Tunø, Ribe, Copenhagen og Løgstør jazzfestivaller 2005 Ringsted jazzklub Jazzhuset vognporten, Vanløse Jazzklub, Østerbro Jazzklub, Amager Jazzklub, Lørdagsjazzen Roskilde, Torvehallerne Vejle og diverse private arragementer.

Gruppens medlemmer er alle mellem 24 og 28 år og studerer eller er uddannede på musikkonservatoriet.


KONTAKT/BOOKING:
Niels Lyhne Løkkegaard
Øster farimagsgade 81 4th
2100 Kbh. Ø
+45 26794730
loekkegaard@hotmail.com


BAND CV

Niels Lyhne løkkegaard f. 1979
Altsax, tenorsax og klarinet, vokal
Uddannet på rytmisk musikkonservatorium i Kbh.
Ansat i Klüvers Bigband som lead-alt, vinder af konkurrencen "Ung Jazz i Dk 2004" med gruppen Ugly Customer. Spiller derudover i bl.a. Niels Løkkegaard Sextet, Plus3, Niels Jørgen Steens Monday Night Bigband, Ernie Wilkins Almost Bigband, Tivolis Bigband, The orchestra. Har spillet i ind og udland med egne grupper og som solist i forskellige grupper og bigbands f.eks. Nordjysk Jazzensemble, Esbjerg Allstars og Kristiansund Bigband (N).

Søren Phille Jensen f. 1979
Trompet.
Spiller og har spillet med bl.a Klüvers Bigband, The Orchestra Beats and Bigband, Swingtime Bigband og Jesper Lundgaard.

Anders Larson f. 1978
Trombone.
Uddannet fra Rytmisk musikkonservatorium, kbh.
Spiller og har spillet med bl.a Monday Night BB, Anders Larson 4tet, Tivolis Bigband.

Morten Ankarfeldt. f. 1976
Kontrabas.
Uddannet fra Rytmisk musikkonservatorium, kbh.
Spiller og har spillet med bl.a. Inge Andersen Swingtet, og med Jesper Thilo, Bent Jædig, Niels "Flipper" Stuart.

Per Lyhne Løkkegaard 1983
Banjo
Studerer på Rytmisk musikkonservatorium i Kbh.
Spiller og har spillet med bl.a Per Løkkegaard FIVE, Basserne på swing-dillen, Per Løkkegaard FUNK-PROJEKT, IGGU.

Ulrik Brohus f. 1978
Trommer.
Studerer på 5. år på rytmisk musikkonservatorium i Kbh.
Spiller og har spillet med bl.a Attaboy, The BrassBross og MilleniumEngros.