New Orleans Delight gæster Ballerup jazzklub
fredag d. 7 oktober 2005 kl. 20:00

med sig har de følgende gæste solister
Derek Winters & Rod Chamberts  

                                           
New Orleans Delight
har siden orkestrets start i 1996 været stærkt efterspurgt og har spillet et utal af steder i Danmark, Sverige, England, Tyskland, Holland, Belgien, Finland, og ikke mindst på Bourbon Street i jazzens fødeby New Orleans.

Få orkestre i Europa spiller så rendyrket New Orleans jazz som New Orleans Delight. Orkestret behersker mange af de genrer der blev spillet i det gamle New Orleans lige fra ”Parade Music”, ragtime, caribiske
rytmer, ”dance hall" melodier, blues og boogie til medrivende hymner og spirituals.

New Orleans Delight spiller uden fast trompetist, men ofte udvides bandet med
Norbert Susemihl eller Derek Winters,
to af Europas bedste New Orleans trompetister. Vi skal i aften hører New Orleans Delight med gæste solisterne Derek Winter samt Rod Chamberts, læs mere om ham nederst på siden....

New Orleans Delight er kendt for at hente de bedste solister fra hele verden, og turnere med dem i Skandinavien. Bl.a.
Gregg Stafford, trompet direkte fra Preservation Hall i New Orleans, Brian Towers, trombone fra Toronto Canada, Lee Gunness, vocal fra Australien og Marilyn Keller, en fantastisk gospelsangerinde fra Portland USA.

Orkestret har indspillet 9 forskellige CD’er med udenlandske solister, og live er New Orleans Delight en jazzmusikalsk oplevelse til en hver lejlighed.

Orkestrets faste besætning er:
Kjeld Brandt, klarinet, Kim Menzer, trombone, Hans Pedersen, piano, Erling Lindhardt, banjo og Claus Lindhardt, trommer, alle fra Danmark og fra Sverige Stefan Kärfve.

 
Rod Chambers
Alt- og tenorsax, klarinet og sang. Leder af Lousiana Joymakers 

Rod Chambers besøgte New Orleans første gang i 1972 og har været der 6 gange siden. Han har turneret i England med Amerikanske berømtheder som Alton Purnell, Thomas Jefferson, Louis Nelson, Wallace Davenport and Wingy Manone. 

Rod startede med at spille i begyndelsen af 60’erne med Jeff Milner i Yorkshire før han flyttede til Manchester for at indgå i Ged Hone Ragtime Band. Han var senere med til at starte The Dave Donohove Band i 73. Flyttede til London i 77 og spillede der som medlem i Mike Casimirs New Iberia Stompers indtil orkesteret opløstes i 1985, hvorefter han dannede det første Joymakers. Senest har Rod været medlem af Colin Kingwell’s Jazz Bandits i 7 år, hvorefter han gendannede sit nuværende Louisiana Joymakers. Rod har en varieret musikalsk smag, og lytter til forskellige musikgenrer når han slapper af. Udover New Orleansjazzen - har han for eksempel et stort hjerte til R&B. Han er påvirket af så forskellige forbilleder som Capn John Handy, Ben Webster, George Lewis og Barney Bigard. Han spiller imidlertid helt sin egen stil med både glød og entusiasme. 

Se mere på http://www.LOUISIANAJOYMAKERS.CO.UK


kilde: deres hjemmeside