Magnolia Jazzband (MJB) blev etableret  i 1972 af trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et af de få band som spiller New Orleans Revival Jazz, en stilart som har fået sit navn fra det at den blev opdaget af musikforskere på omkring 1940-tallet og da fik en udbredt popularitet og ny blomstringsperiode.

Musikstilen bandt sammen traditionel jazzmusik og rhythm and blues. New Orleans-musikere har altid kombineret musikalske genre frit, og dette er et av kernepunkterne i jazzens udvikling. I kirkerne svigtede gospelrytmene, og "brassbands" spillede rytmisk musisk ved begravelser og parader, og sammen med elementer fra blues og ragtime, udviklede New Orleans-jazzen sig, med sit helt specielle "beat". Mange kendte musikere (bl.a. King Oliver og Louis Armstrong) udvandrede fra New Orleans omkring 1920, men de som blev tilbage i hjembyen beholdt også en helt speciel egenart, slik som f.eks. Percy Humphrey, "Kid" Thomas og "Sweet" Emma Barret.

Den dag i dag finder man fortsat et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans, og Magnolia Jazzband er en værdig repræsentant for dagens spillestil her hjemme på bjerget. MJB har blevet karakteriseret som et av de mest "rotekte" norske jazzband, som forsøger å spille denne genuine, indfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som udgangspunkt.

 

  Magnolia Jazzband

I Ballerup Jazz Klub Fredag d. 29. april 2005

Gunnar Gotaas.  trombone.
Georg Michael Reiss.  klarinett og saxofon.
Arild Holm. banjo
Anders Bjørnstad.  trompet.
Håkon Gjesvik.  piano.
Torstein Ellingsen.  trommer.
Per Hobbel.  kontrabass.