Arosia gæster Ballerup jazzklub 
fredag d. 16 september 2005 kl. 20:00

Danmarkshistorien går langt tilbage, men 1958 begyndte et nyt kapitel – Arosia blev dannet, dengang under navnet Århus Fodvarmere. I begyndelsen af 1960’erne var der turneer til Holland og Hamborg.
Trombone
Århus har dog gennem tiderne været orkestrets naturlige legeplads i jazzklubber og -huse, som Paname, Saratoga, Harlem, Korovi og ikke mindst Tagskægget, hvor Arosia spillede sammen med kendte navne som Mezz Mezzrow, Gene ”Mighty Flea” Connors, Wild Bill Davison og ”Champion” Jack Dupree.

I Århus festuge har Arosia været fast indslag i Boblen gennem alle årene og var med ved den spæde start på Bispetorv, da Boblen ikke var andet end en stor gennemsigtig paraply med plads til orkestret og et par lommetyve, og hvor kondensen fra de svedende musikere dryppede ned i det i forvejen tynde øl. Men spille- og humørmæssigt var der højt til loftet.

Senere kom Århus Jazzuge til som orkestrets tumleplads.

Orkestret spiller nok hvad de fleste ville kalde traditionel jazz, men det er nu kun den halve sandhed. Orkestrets huskomponist, basunisten Botha Christensen har bidraget med et stort antal numre som ikke falder ind under betegnelsen traditionel jazz, men som kan have en snert af latinamerikanske rytmer eller af shuffle musik.

Orkestret spiller et meget bredt repertoire, hvor spilleglæden og gejsten er vigtige ingredienser.

Orkestrets seneste CD ”Alley Dog” er den 7. i rækken af udgivelser. Af andre kan nævnes ”Arosia 30 år”, ”Forty and Tight” og ”Hot Jazz For All Functions”.

Så tidligt som i 1978 modtog orkestrets leder, Botha Christensen, ”Gaffelprisen” – det århusianske jazzmiljøs fineste pris. Siden har Arosia modtaget Dansk Musiker Forenings ”Fatter” pris og i 2000 Århus Amts kulturpris. 

I 2004 er der, udover besøg på jazzfestivaler og spillesteder i Danmark, invitation fra det danske konsulat i Brasilien, så orkestret ser ud til at få luft under vingerne i den kommende tid!

I november 2003 kan orkestret fejre 45 års jubilæum.

kilde: arosia´s hjemmeside.

 

besøg deres hjemme side via dette link

Orkesteret erBjørn Andersen bag pianoet
 

Bjørn Andersen

Piano

Per Vindum trompet og Flügelhorn
 

Per Vindum

Trompet/Flugelhorn/Vokal
 

Palle "Cigar" Laursen på bas
 

Palle "Cigar" Laursen

Bas
 

Tom Kronbo på banjo
 

Tom Kronbo

Banjo/Guitar/Vokal

Jeppe Jeppesen bag trommerne
 

Jeppe Jeppesen

Trommer

 

Ole Sørensen på klarinet
 

Ole F. Sørensen

Klarinet/Vokal

 

 
Botha Christensen på trombone
 

Botha Christensen

Trombone/Vokal/Bandleader